Aanmelden als chauffeur

Wij zoeken vrijwilligers om 3 tot 4 uur in de week op een van onze buurtbussen door ons mooie landschap te rijden.

Waarom een buurtbus?

Met de buurtbus kom je op plaatsen waar je anders moeilijk kunt komen. De lijn zou met betaalde chauffeurs niet haalbaar zijn. De buurtbus verbindt kleine dorps-kernen met grotere plaatsen in de omgeving en sluit aan op het OV-net.

Wie financiert de buurtbus?

De buurtbus wordt beschikbaar gesteld en onderhouden door Arriva De provincie verleend subsidie. Tevens heeft de buurtbusvereniging een aantal sponsors, waaraan plaats op de buurtbus wordt verhuurd voor reclame doeleinden

Wanneer mag ik rijden?

U kunt zich aanmelden wanneer u tussen de 25 en 75 jaar oud bent. Een chauffeur mag rijden t/m 78 jaar. Een geldig rijbewijs minimaal B is vereist. U wordt medisch gekeurd voor indiensttreding (via de vereniging)

Wat doet de vereniging?

De buurtbusvereniging wordt gefinancierd door provincie, de gemeente en een aantal sponsoren. De vereniging zorgt voor voldoende vrijwilligers om vijf dagen in de week met 2 buurtbussen om de dienstregeling voor de lijn 267 tussen Hedel en Zaltbommel en de tussen -liggende dorpskernen te realiseren. Zij draagt zorg voor een onkosten -vergoeding, vergaderingen en een kerstpakket per jaar.

Hoe wordt ik vrijwilliger?

Door contact op te nemen met wimboelaars@gmail.com En na de kennismaking een proefrit te maken in een buurtbus ter beoordeling van uw rijvaardigheid. Het keuren bij een speciale keuringsarts voor buurtbussen wordt geregeld door het secretariaat. U leert de route door een aantal maal met een chauffeur mee te rijden.

Wat doet de chauffeur?

Hij/zij rijdt de buurtbus volgens de dienstregeling verkoopt de vervoersbewijzen in de bus ziet toe op het juiste gebruik van de OV- en pin -apparatuur, spreekt de passagiers op correcte wijze aan, let op de veiligheid, en rijdt minimaal eenmaal per week een rit en vervangt eventueel een verhinderde chauffeur door ruiling of als extra dienst.

Als u belangstelling heeft om op een van onze buurtbussen door de prachtige Betuwe te rijden neem dan contact op te nemen met e-mailadres: info@buurtbusmaasdriel.nl en u hoort snel van ons!